Ga naar hoofdinhoud

Brief/oproep aan Tweede Kamer en bewindspersonen i.v.m. Plenair debat over uitrol 5G

Er is weliswaar veel aandacht voor de uitrol van 5G, maar dat betreft vooral de hoog ingeschatte economische voordelen, de privacy-aspecten, cybercriminaliteit en/of discutabele leveranciers van hard- en software.

Veelal wordt overal en door iedereen bij de discussie over 5G het thema gezondheid vergeten of de gezondheidsrisico’s onterecht weggewuifd.

Dinsdag 25 juni jl. werd een Petitie tegen 5G en gezondheidsrisico’s aangeboden aan de Tweede Kamer Vaste commissie Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Deze Petitie werd ondertekend door ruim 18.000 Nederlanders. Bij de Petitieaanbieding waren diverse organisaties aanwezig, ook de CPLD Vereniging.

Het aangekondigde debat in de Tweede Kamer over de uitrol van 5G komt toch opeens veel eerder dan werd verwacht: namelijk, al op woensdagavond 3 juli vindt dit belangrijke plenaire debat plaats!

Vandaag heeft de CPLD Vereniging een brief gestuurd aan de betrokken bewindspersonen (ministers en staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport VWS, alsmede staatssecretaris EZK) en Tweede Kamer commissieleden VWS en EZK met een klemmend beroep daarin om aandacht te vragen voor de diverse gezondheidsaspecten.

Wij hebben tevens een aantal voorstellen gedaan, o.a. om gezamenlijk tot oplossingen te komen.

Deze brief kunt u hier lezen en ook als Pdf downloaden.

Back To Top