skip to Main Content

Elektromagnetische straling: risico’s en meetbare oplossingen

Lezing door dr.ir. Jan-Rutger Schrader 21 mei 2016 voor de CPLD Vereniging in de Wulfshoeve, Moorselaar 69, 3862 VA Nijkerk

dr. ir. Jan-Rutger Schrader gaf op 21 mei 2016 een lezing over de gezondheidsrisico’s van straling. Wat zijn de risico’s van elektromagnetische straling? Bijvoorbeeld de straling van zendmasten, tablets, hoogspanningslijnen en draadloze apparatuur zoals wifi? In deze lezing hoorde u de andere kant van het verhaal. Er werd een overzicht gegeven van studies en kennis. Zowel de technische als de gezondheids-kant van het verhaal werd belicht.

Hoeveel straling komt er van een wifi-router af? En van een draadloze telefoon? Van een laptop? Wat kunt u zélf doen om elektrosmog meetbaar te verminderen? Hoeveel minder straling geeft een eco-babyfoon, een eco-dect telefoon en een eco-wifi router?

Door een demonstratie, bespreking van onderzoek, vraag en antwoord konden de aanwezigen kennisnemen van de werking en effecten van elektromagnetische straling. Ook werd er ingegaan op alternatieven om ‘met de tijd’ mee te gaan.
Met veel praktische tips over het verlagen van de straling in huis en op kantoor.

Spreker:
dr.ir. Jan-Rutger Schrader (JRS Electro Health). Jan-Rutger Schrader is eigenaar van JRS Electro Health. Hij promoveerde aan de Universiteit Twente op het gebied van micro-elektronische circuits (chips). Hij
werkte daarna bij de research-afdeling van een multinational aan de nieuwste generatie mobiele telefoons. Daar merkte hij een duidelijk effect op zijn gezondheid van de elektromagnetische straling van zenders en elektronica. Hij nam kennis van de vele wetenschappelijke onderzoeken waarin biologische effecten worden aangetoond. In 2011 richtte hij JRS Electro Health op, dat stralingsarme elektronica ontwikkelt, metingen doet van elektrosmog en adviseert over technische oplossingen voor stralingsvermindering. Deze lezing werd bijgewoond door veertig personen. Er werden veel vragen gesteld aan dr.ir.J.R.Schrader. Het bestuur kan terugzien op een zeer geslaagde lezing die als zeer leerzaam ervaren werd door alle aanwezigen.

Back To Top
X