Ga naar hoofdinhoud

Impressie van de gevolgen van CPLD op Jan zijn leven

Mijn beleving met CPLD anno 2006.

Daar mijn verhaal al dateert uit 2001, is hier een nieuw verhaal. Nog steeds ondervind ik hoe vervelend het is als je de huidaandoening CPLD hebt. Voornamelijk in de winter denk ik altijd het is voorbij, maar helaas dat gaat niet op. In het voorjaar als de eerste zonnestraaltjes komen, dan begint de ellende weer, en kun je de hele zomer wel weer oppassen.

Dat maakt je altijd weer een beetje droevig, al kan ik er wel wat beter tegen. Naar mate je langer met deze aandoening zit, ga je er ook wat makkelijker mee om. Ik heb gelukkig een goede reden om te zeggen, dat niet mijn hele lichaam er onder zit, het zijn gelukkig alleen nog de armen en benen, en soms de hoofdhuid.

Ik gebruik hiervoor de zalf Cutivate crème en Cremor Cetomacrogol een bijsmeerzalf. Voor de hoofdhuid gebruik ik Topicorte desoximetson. Daar kan ik mij goed mee redden. Hoogtezon gebruik ik niet, daar ik voor mij zelf het idee heb dat het daardoor erger wordt.

Sinds kort gebruik ik ook paardenmelkcapsulles maar daar kan ik nog weinig over zeggen, dit gaat op langer termijn, u hoort t.z.t nog van mij of dit helpt. Sommige leden hebben daar goed baat bij. Binnenkort ga ik ook naar een paardenmelkerij om me daar eens goed te laten voorlichten. Er zijn meerdere paardenmelkproducten.

Ook gebruik ik al enige tijd speciaal zonwerend folie voor op de auto, en tevens UVA- werende kleding van Odiezon, toch nog een beetje het idee dat je wat veiliger op pad kan gaan. Verder blijft het oppassen voor de zon zeker nu met die extreme omstandigheden in 2006. Zonnescherm uit en de rolluiken naar beneden, en dan maar wachten tot de avond, dan kun je weer naar buiten. Helaas het is niet anders.

Probeer optimist te blijven, en laat je niet in een hoekje zetten, want dan alleen wordt je een kastplantje!!

Back To Top