skip to Main Content

Oproep voor behoud ‘witte (stralingsarme) zones’

Omdat een groot aantal mensen ziek wordt door de straling van draadloze communicatie (zendmasten, smartphones, wifi enz.) pleiten wij voor het behoud van de paar ‘witte (stralingsarme) zones’ die er nog in Nederland zijn.

Veel mensen, vooral uit de grensgebieden, klagen over de slechte mobiele bereikbaarheid van 112. Het CDA in de Tweede Kamer wil dat de telecomproviders 100% mobiele dekking gaan bieden.

Er is nu 99,5% mobiele dekking, maar bij 100% verdwijnen helaas de ‘witte (stralingsarme) zones’. Het is belangrijk dat deze zones behouden blijven voor elektrogevoeligen en anderen die in een stralingsarme omgeving willen verblijven. Er zijn al te veel mensen ziek door elektromagnetische straling en daarom zijn deze zones voor hen van levensbelang.

Volgend voorjaar gaat de Tweede Kamer in debat met de ministers van Economische Zaken en van Veiligheid en Justitie over de bereikbaarheid van 112. Het is van groot belang een tegengeluid te laten horen. Daarom willen we de onderstaande brief naar de Ministers en Tweede Kamerleden sturen. We hebben toestemming van de Commissie van Economische Zaken om de petitie in het voorjaar persoonlijk aan te bieden en ook zullen we aanwezig zijn bij het debat.

Zie voor de brief:
http://www.stopumts.nl/doc.php/Oproepen/8699/oproep_voor_behoud_%E2%80%98witte_zones%E2%80%99

Ondersteun je deze brief en wil je graag de witte zones behouden, mail dan voor eind februari naar:

wittezones112@gmail.com onder vermelding van je naam en woonplaats (als aanklikken niet lukt, dan kopiëren en plakken of het e-mail adres intypen)

Door mede te ondertekenen geef je een signaal af naar de politiek over het belang van stralingsarme gebieden en over de gevaren van deze straling voor de gezondheid.

Deze oproep graag doorsturen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Leendert Vriens (webmaster StopUMTS)

Eke Vriens

Back To Top
X